Omul este oglinda prin care trebuie privit universul” Bernard Show
Omul, ca ființă umană este înzestrat de către Dumnezeu cu rațiune, fapt pentru care el tinde spre perfecțiune. Anume, în calitate de ființă cugetătoare, omul își gândește viitorul și își definește existența în funcție de un proiect. Temelia naturală, moral-juridică a acestui proiect se axează pe demnitatea omului, drepturile și libertățile lui și libera dezvoltarea a personalității umane.
I. Bunăstarea națională
Piatra unghiulară a acestor Valori Supreme o constituie „dreptul la un nivel de trai decent a omului și a familiei”. Iar sursa material-financiară a acestui drept rezidă în gradul de dezvoltare economică și socială a societății umane organizate în stat.
În acest context:
a) stimularea producătorului autohton prin subvenții din perspectiva bugetului de stat;
b) acordarea creditelor preferințelor asigurate, precum și a investițiilor străine în sectorul agro-industrial;
c) contribuția la identificarea pieței de consum.
Pe această cale va spori:
a) creșterea numărului de locuri de muncă asigurate cu un salariu minim pe economie;
b) creșterea bugetului asigurărilor sociale: pensii, îndemnizații, alocații …
c) asigurarea dotării medicinii, apte să asigure dreptul la ocrotirea sănătății, a persoanelor cu necesități speciale.
Astfel, se va asigura fiecărui cetățean și a familiei lui un nivel de trai decent în dinamica evoluției pozitive a calității vieții.
II. Educația, știința, cercetarea
Libera dezvoltare a personalității umane rezidă în a elucida cetățenii independenți, însetați de cunoștințe, cu puncte de vedere analitice, care, concomitent, să posede cunoștințe temeinice multiaspectuale. Totodată învățământul trebuie să fie liber, să educe libertatea de a crea, libertatea de a exprima și de a studia și cerceta rațiunea ți spiritul uman. Respectiv voi asigura:
– sistemul unic național român 4; 8; 12 clase;
– prioritatea bugetară la educație, știință și cercetare.
III. Domeniul puterii legislative – prerogativă imanentă Suveranității Naționale
Sigur că Parlamentul este organul Reprezentativ suprem al Poporului și unica autoritate legislativă. În aceste circumstanțe de fapt și de drept, potrivit principiului separației puterilor în stat, în exercitarea atribuțiilor voi utiliza:
– promulgarea legilor, doar cele în plină concordanță cu prevederile constituționale;
– dreptul la sesizarea Curții Constituționale;
– mesaje în fața Parlamentului pe cele mai importante probleme ale națiunii.
IV. Domeniul puterii executive
Guvernul în calitatea sa de forță motrică a puterii executive în complexitatea sa de prerogativă a suveranității naționale este obligat să-și exercite funcțiile și atribuțiile corespondente, competent, prompt și cu răspundere politică și juridică asumată. Respectiv, calitatea profesională, competența, corectitudinea, cumsecădenia și cunoașterea lucrului încredințat vor fi criteriile de selectare și numire în funcții.
Cât privește puterea locală:
a) Organizarea administrativ-teritorială națională unică în scopul exercitării uniforme a puterii de stat pe întreg teritoriu în cadrul statului unitar și indivizibil.
b) Asigurarea funcționării efective a organelor autoadministrării locale de toate nivelele. Totodată garantarea autonomiei financiare și intangibilitatea bugetelor locale, gestionarea lor doar în interesul comunității, contribuabililor.
V. Domeniul puterii judecătorești – atribut inerent suveranității naționale Justiția în spiritul și sensul ei autentic, semnifică activitatea de a face dreptate, în cadrul unui proces strict reglementat de
către Constituție și legile organice respective. Această activitate de înfăptuire a actului de justiție o poate exercita doar
o persoană competentă profesional, cu o practică și o viață ireproșabilă în baza rigorilor științei juridice a conștiinței ș
independent și imparțial. Indubitabil, că principiile fundamentale trebuie să fie: „Dura lex sed lex”, precum și „Fiat
justitia pereat mundus”.
În raport cu puterea judecătorească voi respecta cu strictețe independența acestei autorități, precum și organelor lor de autoadministrare, contribuind astfel la triumful justiției și al dreptății ca valori supreme garantate.
VI. Exercitarea funcției propriu-zise
Indubitabil, că activitatea în exercitarea funcțiilor și atribuțiilor corespondente va fi ghidată permanent de următoarele valori și principii:
– Respectarea voinței poporului spre reîntregirea națională română;
– Supremația Declarației de Independență și a Constituției;
– Asigurarea domniei legii în statul de drept;
– Asigurarea demnității umane, drepturilor și libertăților
fundamentale, a liberei dezvoltării a personalității umane, dreptății și pluralismului politic ca valori supreme garantate.
VII. Spiritualitatea divină
Biserica, ca instituție Divină a poporului suveran ține de Neam și Țară, adică trebuie să fie subordonată Bisericii Ortodoxe Române, iar Clerul constituie factorul uman de învățătură și educație Dumnezeiască.
Așa să ne ajute Bunul Dumnezeu !!!
Al vostru Președinte al Poporului